Джеймс Меттіс вперше відвідає КНР із візитом

Джеймс Меттіс вперше відвідає КНР із візитом
Джеймс Меттіс

Деталі турне по східній Азії стануть відомі в п’ятницю

Міністр оборони США заявив про те, що має намір на наступному тижні відвідати із візитом Пекін і Сеул. Речник Пентагону підтвердив ці плани, хоча і заявив, що деталі турне в східній Азії з’являться лише в п’ятницю, 22 червня.

Про це повідомляє гонконгське видання The South China Morning Post.

Це має бути перший візит міністра оборони адміністрації Дональда Трампа до КНР. Попередньо відвідини Пекіна Джеймсом Меттісом планувалися навесні 2018 року. Проте ці наміри не вдалося реалізувати.

Відносини між США і КНР погіршилися протягом останнього місяця. Вашингтон відкликав своє запрошення для Пекіну взяти участь в найбільших у світі військово-морських навчаннях RIMPAC 2018. Це стало відповіддю на продовження мілітаризації КНР Південно-Китайського моря.

Так само між США і КНР загострилися відносини навколо невизнаної Республіки Китай на Тайвані.

Сам Джеймс Меттіс розкритикував політику КНР в регіоні в рамках діалогу Шангрі-Ла по питанням безпеки в Сінгапурі. При цьому міністр оборони США заявив про те, що Вашингтон не відмовляється від політики конструктивного діалогу із Пекіном у військовій сфері.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав низку наказів щодо космічної політики Білого дому. Зокрема, мова йде про зменшення супутникового безладу у космосі та створення окремого військового підрозділу - «Космічних сил».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: