Екс-керівник МОК не сумнівається, що Комітет таємно змовився з Путіним

Екс-керівник МОК не сумнівається, що Комітет таємно змовився з Путіним
Фото з відкритих джерел

Рішення щодо російських спортсменів було прийнято ще до засідання виконкому МОК, - колишній керівник МОК

Річард Паунд - колишній глава Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) і колишній віце-президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) - вважає, що нинішній глава МОК Томас Бах міг піти на таємні домовленості з приводу участі російської збірної в Олімпіаді, пише Sueddeutsche Zeitung.

«Схоже на те, що рішення було прийнято ще до засідання виконкому МОК», - заявив Паунд в бесіді з німецькою газетою про екстрене засідання 24 липня, на якому МОК вирішив допустити російських спортсменів до Олімпіади незважаючи на допінг-скандал.

За словами Паунда, в той день «засідання почалося приблизно о 10:00 і закінчилося до 13.00. А трохи пізніше були опубліковані юридично бездоганні 13 сторінок з цього питання». З огляду на все вищесказане, Паунд не виключає, що все було підготовлено заздалегідь, передає видання.

Також не переконала Паунда і спроба Томаса Баха обґрунтувати рішення проти повного усунення РФ від Олімпіади в Ріо. «Чим більше МОК намагається роз'яснити прийняте ним рішення, тим більше конфузів це викликає», - вважає Паунд. На його думку, аргумент, що в результаті повного виключення збірної Росії постраждають і невинні спортсмени, не має сили. «Ми вже приймали рішення про повних дискваліфікацію збірних. Через апартеїду ми на довгі роки виключали всю збірну ПАР, і тоді до участі не були допущені навіть темношкірі спортсмени. Щось подібне відбувається зараз і з Кувейтом», - зазначає екс-чиновник.

Зараз у спортсменів з Кувейту є можливість взяти участь в Олімпіаді тільки під нейтральним прапором, і тому Паунд вважав би «куди більш правильним рішенням участь російських спортсменів в Олімпіаді під нейтральним прапором».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: