Екс-партнер Манафорта просив ізраїльську фірму допомогти Трампу виграти вибори

Екс-партнер Манафорта просив ізраїльську фірму допомогти Трампу виграти вибори
Рік Гейтс

Гейтс запросив у фірми Psy-Group план маніпулювання онлайн-аудиторією для перемоги Трампа

Бізнесмен Рік Гейтс, який працював з екс-главою передвиборного штабу президента США Полом Манафортом, в 2016 році звертався в ізраїльську фірму з проханням надати план для перемоги американського лідера Дональда Трампа на виборах.

Про це повідомляє The New York Times.

За даними видання, Гейтс запросив у фірми Psy-Group, співробітники якої є колишніми офіцерами ізраїльських спецслужби, план маніпулювання онлайн-аудиторією для перемоги Трампа на праймеріз республіканців і на президентських виборах. 

Як зазначається, фірма запропонувала створити безлічі фальшивих акаунтів в соціальних мережах для виставлення в «поганому світлі» суперників Трампа.

При цьому ізраїльські експерти пропонували штабу Трампа таємно збирати інформацію щодо тодішнього кандидата від демократів Хілларі Клінтон.

У компанії для позначення Трампа використовували слово «Лев», а для Гіларі Клінтон - «Ліс». Головний конкурент Трампа сентатор Тед Круз мав кодову назву «Ведмідь».

У виданні зазначають, що у зборі інформації про Клінтон та її помічників були використані елементи традиційного дослідження політичних опонентів. Також воно містить загадкову мову, наявність якої передбачає використання таємних засобів для створення розвідувальних досьє.

Докази того, що штаб Трампа діяв за цими пропозиціям відсутні, а сам Гейтс встиг втратити інтерес до розробок компанії. Тоді ж, власник ізраїльської фірми Джоел Замела в серпні 2016-го року зустрічався з сином Трампа Дональдом-молодшим.

За даними журналістів видання - зараз фірма Psy-Group знаходиться у стані ліквідації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: