Екс-президент України розповів польській владі про ситуацію на Донбасі

Екс-президент України розповів польській владі про ситуацію на Донбасі

Кучма перебував в Польщі на запрошення глави МЗС країни

Екс-президент України, офіційний представник України у тристоронній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кучма у середу розповів у Варшаві представниками польської влади про російсько-український конфлікт і перспективи виходу з кризи.

Під час візиту він зустрівся з главою МЗС Вітольдом Ващиковським і головою Бюро національної безпеки (BBN) Павелом Солохом, повіжомляє Укрінформ.

«Метою зустрічі (з Ващиковським – ред.) було обговорення ситуації щодо російсько-українського конфлікту, особливо перспектив його розв’язання і ролі в цьому міжнародної спільноти. Обговорено нинішню ситуацію в регіоні конфлікту, відзначаючи погіршення безпекової і гуманітарної ситуації на Донбасі», - йдеться в повідомленні МЗС Польщі.

Зазначається, що сторони згодні щодо ключової ролі ОБСЄ, насамперед спеціальної моніторингової місії організації. Кучма з Ващиковським обговорили також стратегічний характер польсько-українських відносин як у сфері історичної проблематики так й актуальної двосторонньої співпраці.

Водночас, з главою BBN Солохом було обговорено питання щодо перспектив функціонування Нормандського формату.

«Незважаючи на слабкість Нормандського формату, без сумніву ця формула призвела, можливо, не до повного припинення збройних зіткнень, але запобігла ескалації. Розуміючи, що цей формат поки що не здатен призвести до розв’язання конфлікту на Донбасі, проте ця формула є потрібною, оскільки вона мінімалізує, хоч і не ліквідовує втрати, викликані конфліктом», - заявив Солох після зустрічі з Кучмою у коментарі РАР.

За його словами, Кучма наголошував на необхідності збереження зацікавлення з боку країн Європи, а також США, проблемою в Україні. Екс-президент зазначив, що роль Варшави також є значною, оскільки Польща є членом НАТО та ЄС, а також стратегічним союзником США в Європі.

Кучма перебував в Польщі на запрошення глави МЗС країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: