Екс-співробітник спецслужб США Едвард Сноуден розкритикував обмеження свободи в Росії

Екс-співробітник спецслужб США Едвард Сноуден розкритикував обмеження свободи в Росії
Фото: Вести

Прихильник Путіна виступив проти так званого «закону Ярової», яким

Колишній співробітник американських спецслужб, який переховується у Росії Едвард Сноуден виступив проти рішення Держдуми РФ підтримати так званий«закон Ярової», за авторством депутата Ірини Ярової. Згідно з положенням документу російські спецслужби отримають значно більші повноваження і права, ніж вони мають зараз, передає «Эхо Москвы».

Так, зокрема, в тексті документу є положення про те, що оператори стільникового зв'язку протягом трьох років повинні зберігати інформацію про факти з'єднання абонентів і півроку - записи розмов. А власники месенджерів і соцмереж не зможуть протягом року видаляти інформацію про факти передачі даних і відомості про користувачів.

Крім цього, законопроект знижує вік відповідальності за міжнародний тероризм до 14 років, а до кримінального кодексу вводиться поняття «міжнародного тероризму» - «здійснення поза межами території Росії вибуху, підпалу або інших дій, які піддають небезпеці життя, здоров'я, свободу або недоторканість громадян Росії», зазначає
«Новая газета».

У себе в Twitter Сноуден пише, що масове стеження не працює. Антитерористичні закони, прийняті Держдумою, заберуть гроші і свободу у кожного росіянина без якого-небудь поліпшення їх безпеки, вважає Сноуден. За його словами, закон Великого брата не повинен бути підписаний.

Раніше засновник месенджера Телеграм Павло Дуров заявив про відмову виконувати вимоги антитерористичного закону про зберігання даних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: