Експерт не виключає, що європейський суд встане в Україні на сторону комуністів

Експерт не виключає, що європейський суд встане в Україні на сторону комуністів

Політтехнолог Андрій Золотарьов припускає, що комуністична партія може знову з’явитися в Україні за рішенням європейського суду

Про це він розповів в своєму інтерв’ю «Главкому». Політтехнолог нагадав, що цією справою зараз активно займається лідер комуністів Петро Симоненко. Через європейські інституції, Європейський суд з прав людини Симоненко домагається скасувати заборону своєї політичної сили. Йому активно допомагають європейські ліві сили, які лобіюють його інтереси в тому числі і в Європарламенті.

Експерт Золотарьов припускає, що рішення буде на користь «головного комуніста» України.

«Але знаючи українську Феміду, я не думаю, що у нас також швидко, як у Молдові, вона внесе корективи до свого раніше ухваленого рішення», - зазначив Золотарьов. Також експерт вважає, що при нинішній владі навряд чи щось зміниться. Але за рік-півтора, коли уряду доведеться корегувати курс і переналаштовувати соціальну базу, ситуація може різко стати іншою, як це було на початку 90-х.

«Я дуже добре пам’ятаю, як швиденько побігли з КПРС багато помітних лідерів. Пам’ятаю і пана Турчинова, коли він наприкінці 80-х зізнавався в любові до партії. Я дуже добре розумію, що певні претензії до Симоненка є, але якщо казати про них з точки зору права, то вони необґрунтовані», - зазначив політтехнолог.

Нагадаємо, що 8 липня 2014 року Міністерство юстиції України та Укрдержреєстр звернулися до Окружного адмінсуду Києва з позовом про заборону на території країни діяльності Компартії України. 16 грудня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив діяльність Комуністичної партії України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: