Ердоган призначив 167 генералів на нові посади

Ердоган призначив 167 генералів на нові посади
Фото REUTERS

Турецька армія буде перепідпорядкована міністерству оборони, тоді як раніше перебувала в безпосередньому підпорядкуванні начальника генерального штабу

Міністерство оборони Туреччини змінило посади 167 генералів в армії після внесення радикальних змін у військовій структурі в минулі вихідні, здійсненої після невдалої спроби перевороту. Відповідний указ підписав президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє Reuters.

94 генерали призначені в сухопутні війська, 22 адмірали – у військово-морські сили, 44 генерали –  у військово-повітряні сили і ще сім були переведені.

Раніше Ердоган заявив, що в країні закриють усі військові академії, а на їх базі буде створено Національний університет оборони. Він також повідомив, що турецька армія буде перепідпорядкована міністерству оборони, тоді як раніше перебувала в безпосередньому підпорядкуванні начальника генерального штабу.

Крім того, в Туреччині звільнили 1389 осіб зі збройних сил за підозрою у зв'язках з ісламським проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого Анкара звинуватила в причетності до невдалої спроби військового перевороту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: