Фігурант справи Курченка зможе вийти під заставу у 10 мільйонів гривень

Фігурант справи Курченка зможе вийти під заставу у 10 мільйонів гривень
Фігурант кримінальної справи з нафтопродуктами у зеленій футболці

Наразі підозрюваний перебуває під вартою

За клопотанням прокуратури Одеської області у п’ятницю суд обрав запобіжний захід фігуранту злочинної схеми мільйонних оборудок з нафтопродуктами.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

«У п’ятницю, 30 червня, за клопотанням прокуратури Одеської області суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з фігурантів махінацій із нафтопродуктами за злочинною схемою Сергія Курченка з можливістю внесення застави у розмірі 10 мільйонів гривень», - зазначили в прокуратурі.

Затриманому повідомлено про підозру за ознаками ч. 1 ст. 255 (участь у злочинній організації), ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (пособництво в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, вчинене злочинною організацією), ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 (пособництво у зловживанні службовим становищем, вчинене у складі злочинної організації), 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 29 червня правоохоронці затримали у Києві вищевказаного фігуранта справи українського олігарха-втікача Сергія Курченка, яка стосується схеми мільйонних оборудок з нафтопродуктам.

Як відомо, Генпрокуратура у вівторок, 27 червня 2017 року, оголосила письмову підозру Курченку у вчиненні кримінальних правопорушень за дев'ятьма статтями Кримінального кодексу України.

У травні 2017 року прокуратура направила соратнику екс-президента Віктора Януковича Сергію Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. 

19 червня в рамках укладення угоди зі слідством районний суд Одеси виніс вирок про спецконфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ як знаряддя злочину злочинної організації Курченка, повідомив генпрокурор Юрій Луценко. Завод перейшов у власність держави в особі Кабінету міністрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: