236,6 тис. іноземних автомобілів перебувають в Україні нелегально - ДФС

236,6 тис. іноземних автомобілів перебувають в Україні нелегально - ДФС

За 10 місяців поточного року до країни ввезли 865 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією

Станом на листопад в Україні незаконно перебувають майже 240 тис. авто із майже 400 тис. машин з іноземною реєстрацією. Про це повідомляє сайт Державної фіскальної служби України.

Так, за 10 місяців 2017 року до країни ввезли 865 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, з них майже 681,6 тис. – в режимі «транзиту» і майже 183,4 тис. – в режимі «тимчасового ввезення».

«Станом на 1 листопада 2017 року на території України в цілому знаходяться більш як 383,3 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. З них з порушенням терміну - майже 236,6 тис. автомобілів», - зазначили в ДФС.

«Фіскали» також склали рейтинг країн, з яких завозили машини:

– Польща - 118 тис.,
– Литва - 54,7 тис.,
– Німеччина - 19,9 тис.,
– Чехія -14,2 тис.;
– Болгарія - 12,4 тис.

Нагадаємо, що вересні у Верховній Раді анонсували ухвалення закону, який забороняє тимчасове ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією. Водночас власники таких авто вимагають їх легалізації в Україні та знизити митні платежі, які зараз можна обійти за допомогою двох схем: ввозити іномарки в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення. У Раді хочуть дати можливість фактичним власникам ввезених в Україну легкових автомобілів-«литовців», щоб легалізуватися, сплатити щонайменше ставку акцизу у 1,0-1,4 тисячі євро.

Крім того, литовські митники спільно з українськими колегами розпочали розслідування щодо законності ввезення та використання на території України транспортних засобів, зареєстрованих на території Литовської Республіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: