Фоторобот підозрюваного в оскверненні синагоги в Умані

Фоторобот підозрюваного в оскверненні синагоги в Умані
Фоторобот підозрюваного в оскверненні синагоги в Умані

Нацполіція Черкаської області оприлюднила фоторобот чоловіка, підозрюваного в оскверненні синагоги на могильному комплексі цадика Нахмана в Умані

Про це повідомляється на сайті Нацполіції Черкаської області.

Відповідно до опису поліції, підозрюваного на вигляд на вигляд 30-35 років, він має зріст близько 175 см, праве вухо у верхній частині деформоване внаслідок травми. Також чоловік був одягнений у світло-сіру куртку нижче пояса, сині джинси і темно-коричневі черевики.

Поліція просить усіх, хто володіє інформацією про підозрюваного, повідомити за тел.: (067) 397-09-59, (04744) 4-03-66 або 102.

Нагадаємо, в Умані Черкаської обл. 21 грудня осквернили синагогу. Група неонацистів увірвалася на могилу єврейського праведника Рабі Нахмана і, вигукуючи антисемітські образи (видання зазначає, що вони були російською мовою), кинула свинячу голову з вирізаною свастикою, пакети з червоною фарбою у синагогу, використавши сльозогінний газ перед втечею. Вандали також залили кров'ю підлогу і стіни молитовного дому. На щастя, ніхто не постраждав.

Поліція розпочала кримінальну справу за фактом хуліганства, однак пізніше воно було перекваліфіковано за ч. 3 ст. 161 КК України ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками").

Генпрокурор України Юрій Луценко взяв справу під особистий контроль, назвав подію грубою антиукраїнською провокацією

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: