ФСБ шукає українських родичів у школяра, який виступав Нового Уренгоя

ФСБ шукає українських родичів у школяра, який виступав Нового Уренгоя
Російський школяр Микола Десятниченко

Школяр, виступаючи в бундестазі в рамках акції днів скорботи про військовополонених Другої світової війни,

ФСБ Росії запросила у влади Нового Уренгоя інформацію про родинні зв'язки старшокласника Миколи Десятниченка, який недавно виступав у Бундестазі з доповіддю про військовополонених. Про це Znak.com повідомили сьогодні джерела в адміністрації міста.

«Прийшов запит зі спецслужб, в якому у нас попросили надати довідку про можливих родичів Миколи в Україні. Ми інформацію про його рідних передали», - розповів співрозмовник.

Офіційно ці дані в мерії Нового Уренгоя не коментують. Тим часом, за інформацією видання, в спецслужбах вивчається біографія і глави міста Івана Костогриза. «Ситуація абсурдна, - коментує один з журналістів місцевого телеканалу. - Органи, незважаючи на публічні оцінки виступу Колі з боку вищих посадових осіб, продовжують «копати». Що вони намагаються знайти, незрозуміло. «Бандерівський слід»? За цією логікою їм потрібно перевіряти не тільки мера, але і всіх інших чиновників з українськими прізвищами. Це полювання на відьом, не інакше».

Учень гімназії з Нового Уренгоя Микола Десятниченко днями став об'єктом критики з боку його земляків у Росії. Школяр, виступаючи в бундестазі в рамках акції днів скорботи про військовополонених Другої світової війни, розповів про те, як був вражений жорстоким ставленням після війни до німецьких і радянських військовополонених. Як приклад він навів історію німецького солдата Георга Йохана Рау, який загинув в таборі в Челябінській області в 40-х роках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: