ФСБ заарештувала одного із підозрюваних у «підготовці терактів» у Криму ще три тижні тому, – Чубаров

ФСБ заарештувала одного із підозрюваних у «підготовці терактів» у Криму ще три тижні тому, – Чубаров

Людина реальна і опинилась у великій біді: був заарештований ФСБ, імовірно, близько 3-х тижнів тому, - голова Меджлісу

Одного із підозрюваних у нібито підготовці терактів у Криму Рідвана Сулейманова ФСБ РФ заарештувала ще три тижні тому. Про це написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook.

«Почали надходити перші відомості про Рідвана Сулейманова .... Як ми і припускали, людина реальна і опинилась у великій біді: був заарештований ФСБ, імовірно, близько 3-х тижнів тому», - написав Чубаров.

За його словами, затриманий «фактично проживав в одному з сіл Сімферпольсокого району. Можливо, в Запоріжжі був прописаний, але жив постійно в Криму». «Всі його рідні та близькі живуть в Криму, але вони приховують його арешт ... Така поведінка стає нормою для частини жителів Криму, їх лякають тим, що розповівши сусідам про свою проблему, вони більше не побачать живими своїх заарештованих близьких...», - додав Чубаров.

Як повідомляли ЗМІ, стало відомо ім'я третьої особи, затриманої ФСБ РФ за підозрою в підготовці терактів в окупованому Росією Криму. Його звуть Ридван Рустемович Сулейманов, 1989 року народження, житель Запоріжжя.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. 

Також Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило, що в окупованому Криму сталося насправді зіткнення з використанням стрілецької зброї між російськими військовими і прикордонною службою ФСБ РФ, яке тепер Кремль разом з окупантами півострова намагаються піднести, як вторгнення «українських диверсантів».

Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Раніше президент Петро Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом та в зоні АТО, а також посилити охорону стратегічних об’єктів та об’єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам. Як повідомлялось, СБУ посилила заходи з недопущення терактів.

За твердженням ФСБ РФ, «одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України». Панова затримано.

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Крім нього, Міністерство закордонних справ Росії заявило, що в Криму заарештовано людину на ім'я Андрій Захтій, яким виявився уродженець Львівської області, житель Євпаторії, який працював в будівельній сфері.

Наразі ФСБ в окупованому Криму шукає ще «диверсантів». 

Читайте також матеріал Главкому: Чи здатен Путін розгорнути повномасштабну війну проти України? Аналітична записка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: