ФСБ заявила про затримання в окупованому Криму росіян-«шпигунів України»

ФСБ заявила про затримання в окупованому Криму росіян-«шпигунів України»

Один із затриманих проходить військову службу на території окупованого Криму

Сьогодні, 29 вересня, Федеральна служба безпеки Росії повідомила про затримання двох російських громадян за підозрою в шпигунстві на користь України. Про це російські інформагенції повідомляють із посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ Росії.

«Федеральною службою безпеки РФ у Сімферополі затримані громадяни Російської Федерації Сухоносова Анна Станіславівна і Долгополов Дмитро Олександрович. Останній проходить військову службу на території Республіки Крим», - йдеться в повідомленні ФСБ.

За даними російської спецслужби, зазначені особи «збирали і передавали спецслужбам України відомості про діяльність частин і з'єднань Чорноморського флоту, що становлять державну таємницю».

Нагадаємо, ФСБ РФ заявила, що 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали «учасників диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Пізніше з'ясувалося, що затримано Бессарабова Олексія Євгеновича, Штиблікова Дмитра Анатолійовича й Дудка Володимира Михайловича. Трьох підозрюваних у підготовці диверсій арештували.

Крім того, 10 серпня минулого року Федеральна служба безпеки Росії заявила, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ у Криму виявили «групу диверсантів», при затриманні якої «в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії». За даними ФСБ, був затриманий один з їх організаторів - житель Запорізької області, співробітник Головного управління розвідки МО України Євген Панов. Він дав свідчення, які були показані в ефірі федеральних телеканалів. Разом з тим, родичі українця заявляють, що він дав свідчення під тортурами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: