ФСБшники схопили заступника глави Меджлісу

ФСБшники схопили заступника глави Меджлісу

Сьогоднішній напад російських окупантів на кримських татар у Бахчисараї.

У четвер, 12 травня, співробітники ФСБ Росії затримали заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і відвезли з його будинку в Бахчисараї до Сімферополя, в управління ФСБ Росії. Про це повідомив перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.
«Ільмі Умерова співробітники ФСБ з дому везуть в управління в Сімферополі», – написав він у Фейсбуці.
Подробиць затримання Умерова поки немає.
12 травня російські силовики провели в анексованому Росією Криму чергові обшуки у мусульман. Затримали чотирьох – Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абельтаров і Енвер Мамутов.
Підконтрольний Росії прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська заявила, що в Бахчисараї 12 травня провели оперативно-слідчі дії, під час яких затримали прихильників організації «Хізб ут-Тахрір». За її інформацією, затримані четверо, щодо трьох жителів Бахчисараю порушили кримінальну справу.
МЗС України після цього знову зажадав від російської влади в Криму припинити репресії щодо кримських татар.
17 квітня в селищі Краснокам'янка в Ялті російські силовики провели обшуки, під час яких затримали двох кримських татар – Рефата Алімова і Арсена Джеппарова. Пізніше Наталія Поклонська заявила, що двоє затриманих жителів Криму є послідовниками організації «Хізб ут-Тахрір», яка визнана терористичною і заборонена на території Росії. Київський районний суд Сімферополя заарештував Джеппарова і Алімова на два місяці.
До цього в Криму провели ще низку затримань і арештів кримчан, яким російське слідство приписує зв'язок із «Хізб ут-Тахрір».
Джерело: Крим.Реалії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: