Гендиректор НТКУ Зураб Аласанія подав у відставку

Гендиректор НТКУ Зураб Аласанія подав у відставку
Зураб Аласанія

Причиною такого рішення, за словами самого Аласанії, є проблеми з фінансування НТКУ

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови НТКУ.

Заяву про звільнення Зураба Аласанії за власним бажанням опублікував харківський сайт Медіапорт, який Аласанія очолював до свого призначення ген директором НТКУ у березні 2014 року.

4a22f1d-02-2-_01

Медіапорт опублікував пояснення Зураба Аласанії, який зазначає, що більше не хоче займатися створенням Суспільного мовлення через «радянське мислення працівників НТКУ» та урізання бюджету Суспільного через проведення Євробачення.

«Від 1,2 млрд грн, передбачених законом для розбудови Суспільного мовника в 2017 році, держава відбирає 450 млн грн витрат на Євробачення, 250 млн грн відбирає у вигляді платні за трансляцію, 149 млн грн відбирає видатками, і 46 млн грн комунальними платежами забирає місто. Ще 112 млн грн апріорі йдуть на міжнародну діяльність (Олімпіади, чемпіонати світу тощо). В залишку — 193 млн грн. Владо, ти серйозно?», - каже Аласанія.

Нагадаємо, в квітні пленум НСЖУ проголосував за звільнення Аласанії з поста гендиректора Першого каналу. Тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, а що хочуть звільнити Аласанію.

У свою чергу Аласанія звинуватив тоді кума Томенко в спробах повалити його з поста глави НТКУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: