Генпрокуратура підозрює нардепа від «Самопомочі» в ухиленні від сплати податків

Генпрокуратура підозрює нардепа від «Самопомочі» в ухиленні від сплати податків
Тетяна Острікова

Правоохоронці перевіряють, чи приховала Острікова в е-деклараціях одержання дивідендів від «КУА «Карпати-Інвест»

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури отримав тимчасовий доступ до відомостей з електронних декларацій, поданих народним депутатом (фракція «Об’єднання Самопоміч») Тетяною Остріковою за 2015-2016 роки, які зберігаються у НАЗК.

Про це стало відомо «Главкому» з ухвали Печерського райсуду Києва від 14 листопада.

Згідно з судовими матеріалами, 13 жовтня ГПУ відкрило кримінальне провадження за підозрою в ухилянні від сплати податків нардепом Остріковою (ч.3 ст. 212 ККУ). Слідство констатувало, що 2014 року Острікова отримала дохід у вигляді дивідендів від ПрАТ «КУА «Карпати-Інвест». Зокрема, це підтверджує паперова декларація політика за 2014 рік, де вказано 3 млн. грн зароблених дивідендів.

«Однак у деклараціях за 2015-2016 роки відсутні будь-які цінні папери та корпоративні права, з яких можливо отримати дивіденди», - додають слідчі.

Крім цього, у е-декларації за 2015 рік нардеп Острікова задекларувала готівки на суми 1,2 млн. грн, $180 тис. і 20 тис. євро, а також 1,6 млн. грн, розміщені на банківських рахунках.

В електронній декларації за 2016 рік задекларовано готівкових коштів на суми 650 тис. грн., $165 тис. і 16 тис. євро. Ще 3,1 млн. грн лежать на банківських рахунках.

Разом з тим, відповідно до наявної інформації у слідчих органів, за 1998-2015 роки Тетяна Острікова сплатила 3,8 млн. грн податків.

Нагадаємо, що раніше в ГПУ заявляли про порушення в е-деклараціях 53 нардепів.

Тетяна Острікова протягом 2007-2014 років працювала  одній з найбільших в Україні компаній в галузі дистрибуції ІТ та побутової техніки, де пройшла шлях від юриста до заступника генерального директора. Окрім цього, з 2009 очолювала ТОВ «Юніко-Істейт», яка є управляючою компанією у сфері нерухомості.

У листопаді 2016 року політик декларувала дохід від відчуження нерухомого майна на суму 1,6 млн. грн, отриманий від ТОВ «Юніко-Істейт».

Читайте також: 33 богатыря Садового, или Что такое «Самопомич»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: