Генпрокуратура повідомила про підозру раднику Путіна, міністру оборони та військовим РФ

Генпрокуратура повідомила про підозру раднику Путіна, міністру оборони та військовим РФ
Фото з відкритих джерел

Про підозру у скоєнні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України та громадської безпеки, миру та міжнародного правопорядку повідомлено 18 особам з-поміж представників влади і керівництва збройних сил Росії

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у скоєнні особливо тяжких злочинів раднику президента Росії, міністру оборони РФ та двом його заступникам, російським генералам вищого командного складу. Про це сьогодні сказав на прес-конференції генеральний прокурор Юрій Луценко.

За словами генпрокурора, на підставі зібраних доказів 8 серпня ГПУ повідомлено про підозру у скоєнні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України і громадської безпеки, миру та міжнародного правопорядку 18 особам з-поміж представників влади і керівництва збройних сил Росії.

«Серед яких – радник президента РФ, колишній уповноважений представник президента РФ у так званому Кримському федеральному окрузі, міністр оборони РФ і два його заступники. Та ще 10 генералів з вищого командного складу ЗС РФ», – зазначив Луценко.

За його словами, підозри було вручено 10-го та 15 серпня Адміністрації президента РФ. Таким чином, 18 високопоставлених чиновників РФ оголошено в розшук, готується клопотання про затримання.

За словами Луценка, досудовим розслідуванням встановлено, що кожен з підозрюваних, умисно порушуючи вимоги Конституції та низки міжнародних нормативно-правових актів, виконуючи відведену йому роль у спільному злочинному плані щодо зміни меж території України шляхом віддання наказу та розпоряджень військовим ЗС РФ та контрольованим представникам самопроголошеної республіки Крим, терористичним організаціям «ДНР/ЛНР», а також іншим зловмисникам – громадянам України, у період з лютого 2014 року до цього часу забезпечували вторгнення підрозділів ЗС РФ на територію України тощо.

Луценко також повідомив, що письмові повідомлення про підозру доставлено 10 серпня за місцем роботи підозрюваних.

Крім того, генпрокурор наголосив, що всіх фігурантів оголошено у державний розшук і готуються подання до суду щодо обрання запобіжних заходів у вигляді утримання під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: