Генпрокуратура викрила конвертцентр у Харкові, який працював під прикриттям фіскалів

Генпрокуратура викрила конвертцентр у Харкові, який працював під прикриттям фіскалів

Співробітникам ДФС планують оголосити підозри і відсторонити від займаних посад

У Харкові викрито конвертцентр з оборотом понад півмільярда гривень, повідомив під час брифінгу перший заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук.

За його словами, в розробці справи брали участь понад 150 правоохоронців, було проведено більше 38 обшуків, вилучено 1 млн гривень, арештовано більше п'яти десятків банківських рахунків.

Конвертцентр у Харкові прикривали співробітники місцевої ДФС. За словами Сторожука, зараз завершуються слідчі дії і незабаром співробітникам ДФС планують оголосити підозри і відсторонити від займаних посад.

«Станом на сьогодні ми говоримо про місцевих фіскалів. Ця операція була під керівництвом ГПУ за сприяння Нацполіції і СБУ, щоб не було витоку інформації. У рамках цієї справи це одне кримінальне провадження, яке стосувалося близько 38 підприємств. Його було об'єднано. Його відкрито за ч. 2 ст. 364 КК, зловживання владою або службовим становищем саме працівниками ДФС. Наразі цих осіб не відсторонено від займаних посад. Тому що це сталося вчора ввечері, протягом сьогоднішнього дня буде легалізовано всі слідчі дії, після чого ми зможемо висунути підозру і відсторонити від займаної посади», – сказав Сторожук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: