Генпрокурор назвав основну версію, чому у таборі «Вікторія» була відключена сигналізація

Генпрокурор назвав основну версію, чому у таборі «Вікторія» була відключена сигналізація
Юрій Луценко

Луценко повідомив, що пожежники неодноразово робили приписи щодо порушень керівництву дитячого табору

Основна версія слідства – керівництво дитячого табору «Вікторія», де під час пожежі загинули троє дітей, шукало приватну «протипожежну» фірму, яка дасть більший «відкат». Про це на брифінгу заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«На цей, момент ми чітко можемо сказати, що дитячий табір був обладнаний достатньо серйозною протипожежною сигналізацію, яка була з червня відключена. Я не готовий зараз абсолютно ствердно говорити, але наша версія у тому, що її відключили у пошуках ліцензованої охоронної протипожежної фірми, яка дасть більший «відкат», - сказав Луценко.

Він зазначив, що це основна версія слідства у вивченні питання відключеної протипожежної сигналізації.

Луценко нагадав, що у резервуарі дитячого табору не було води протягом усього літа.

«Хочу вам повідомити, що пожежники неодноразово робили приписи про усунення цих та інших серйозних недоліків протипожежної безпеки», - сказав Луценко.

Він зазначив, що згідно чинного законодавства ці приписи не тягнуть за собою жодної відповідальності.

«Людина, яка отримує ці приписи повинна сама розробити план і сама встановити терміни усунення недоліків. В даному випадку керівник цього табору розробив такий план аж до кінця цього року», - сказав Луценко.

Нагадаємо, 18 вересня під варту взяли директора дитячого табору «Вікторія» в Одесі, де внаслідок пожежі загинули троє дітей.

Як відомо, в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала без вісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне впровадження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: