Генсек НАТО розкритикував навчання «Захід-2017» за їхню закритість

Генсек НАТО розкритикував навчання «Захід-2017» за їхню закритість
Йенс Столтенберг

Столтенберг заявив, що не бачить безпосередньої військової загрози у навчаннях російських військових, які пройдуть в Білорусі

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг піддав критиці Москву за те, що вона не була відкритою з приводу майбутніх навчань «Захід-2017», передає «Радіо Свобода».

Повідомляється, що Столтенберг, виступаючи під час візиту до контингент НАТО у Тапі (Естонія), сказав, що присутність військ Альянсу в Прибалтиці направило чітке повідомлення Москві про те, що напад на одного союзника викличе відповідь з боку альянсу.

Генсек зазначив, що відкритість Росії щодо навчань не відповідає міжнародним стандартам. Повідомляється, що для участі у якості спостерігачів було запрошено трьох експертів НАТО, але, за словами Столтенберга, це не відповідає рівню прозорості, необхідному ОБСЄ, загальноєвропейському органу безпеки.

«Прозорість та передбачуваність ще важливіше, коли напруженість висока, щоб зменшити ризики непорозумінь та інцидентів», - підкреслив Столтенберг.

Столтенберг також заявив, що не бачить безпосередньої військової загрози в навчаннях російських військових, які пройдуть в Білорусі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: