Генсек НАТО розповів про основні ризики, пов'язані із ядерною зброєю

Генсек НАТО  розповів про основні ризики, пов'язані із ядерною зброєю
sharij.net

Існує ризик, що ядерні компоненти потраплять до рук терористичних груп, каже Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в бесіді з німецькою газетою Die Zeit висловив стурбованість поширенням ядерної зброї в світі. «Питання ядерної безпеки викликає у мене занепокоєння. Існує ризик, що ядерні компоненти потраплять до рук терористичних груп і що недержавні суб'єкти створять «брудну бомбу», - застеріг він.

Разом із тим, перед самітом Північноатлантичного альянсу, який почнеться в наступну п'ятницю в Варшаві, Столтенберг підтвердив його ядерну стратегію. «Нашою метою залишається світ без ядерної зброї. Але поки ядерна зброя існує, НАТО залишатиметься альянсом з ядерною зброєю», - підкреслив він.

НАТО, як зазначив генсек, «не повинно знижувати поріг для застосування ядерної зброї»: «Для НАТО обставини, за яких може бути розглянуто застосування ядерної зброї, є вкрай малоймовірними. І ми повинні зробити все можливе, аби зберегти такий стан справ».

Крім того, Столтенберг виправдав посилення військової присутності альянсу і його системи протиракетної оборони в Східній Європі. За його словами, ці заходи носять «оборонний характер і в повній мірі відповідають основоположному Договору Росія-НАТО». «Ми не шукаємо конфронтації з Росією. Ми не хочемо холодної війни», - зауважив генсек, додавши, що «система ПРО є довготривалою інвестицією, яка спрямована не проти Росії, а проти потенційних нападів з-за меж євроатлантичного регіону».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: