Геращенко: В ЄС хочуть миру на Донбасі, але лише «для галочки»

Геращенко: В ЄС хочуть миру на Донбасі, але лише «для галочки»

Геращенко також заявила, що поки ніяких передумов для розгляду політичного блоку питань мінських угод немає.

Європейські партнери хочуть досягти успіху на українському напрямку, однак врегулювання конфлікту в Донбасі, у відповідності з їх позицією, буде лише «для галочки».

Про це заявила журналістам у Слов’янську перший віце-спікер Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, повідомляє Укрінформ.

«Не секрет, що європейська сторона хоче врегулювання конфлікту. І Україна хоче. Питання лише в тому, що ми хочемо реального врегулювання, а не «для галочки». Провести псевдовибори – це «для галочки», сказати: окей, все добре. Україна ніколи не піде на те, щоб зробити вигляд, що штучний мир встановлено, коли щодня продовжуються обстріли і вбивають наших військових і там перебувають російські війська», – заявила Геращенко, коментуючи твердження, що європейська сторона нібито тисне на Україну в питанні прийняття закону про «особливий статус» Донбасу.

За її словами, європейські політики діють у відповідності зі своєю «не зовсім сприятливою внутрішньою кон’юнктурою».

«Європейська сторона озвучує свою позицію. Очевидно, що у них зараз не така сприятлива внутрішня кон’юнктура, там важка ситуація. Їм хочеться успіху на українському напрямку. Україні ж хочеться врегулювання конфлікту, і тому європейці доносять свою позицію. Ми говоримо про нашу. І тому ці позиції треба зближувати», – зазначила Геращенко.

Сьогодні Геращенко також заявила, що поки ніяких передумов для розгляду політичного блоку питань мінських угод немає. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: