Герхард Шредер закликав до покращення відносин із Росією і Туреччиною

Герхард Шредер закликав до покращення відносин із Росією і Туреччиною

Герхард Шредер з президентом Росії Володимиром Путіним 

У Туреччини та РФ є альтернатива в посиленні відносин із країнами Азії, вважає екс-канцлер Німеччини

Колишній канцлер ФРН Герхард Шредер (1998-2005), який відомий своїми проросійськими настроями,  під час свого виступу на бізнесфорумі в Мюнхені закликав до кращих відносини із Москвою і Анкарою, про що повідомляє видання Die Welt.  

Такий заклик він виправдовував тим, що без нормальних відносин із цими країнами не можна уявити стабільності в Східній Європі. Окрім того, за словами колишнього канцлера ФРН, слід пам’ятати і про те, що в РФ і Туреччини є альтернатива посиленню відносин із країнами Європи у формі азійського вектору зовнішньої політики. Як наслідок ЄС має запобігти руху цих двох країн у напрямку КНР. І тому для цього необхідно посилювати довіру один щодо одного.

Із іншого боку Герхард Шредер критично оцінив санкції ЄС щодо РФ, які на його думку лише викликали протидію у формі контрсанкцій. На його думку лише через економічні контакти можна міняти загалом структуру тієї чи іншої довіри. Про це колишній канцлер ФРН сказав у контексті того як він збирається покращувати відносини між ЄС і РФ як новий член наглядової ради російської компанії «Роснєфть». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: