Глузман «проговорився», що Порошенко однозначно відправить Супрун у відставку

Глузман «проговорився», що Порошенко однозначно відправить Супрун у відставку

Глузман підтвердив, що рішення про звільнення Супрун влада уже прийняла

До ЗМІ потрапив лист президента Асоціації психіатрів України Семена Глузмана, якого він розіслав колегам

Президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман розіслав електронного листа керівникам психіатричних установ, в якому повідомив, що президент Петро Порошенко вирішив відправити у відставку в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун. Відставка начебто погоджена із прем’єром Володимиром Гройсманом.

Роздруківку електронного листа Bihus.Info надав один із адресатів, попросивши про анонімність.

Сам Глузман підтвердив, що дійсно провів цю розсилку.

«Президент прийняв рішення про зміщення Супрун. Саме тому в суд пішли позовні заяви від депутатів. І суд викликає Супрун. Але вона ігнорує ці запрошення. Її зміщення погоджене з Гройсманом. Якщо вона не погодиться піти в такій ситуації, буде відкрито (або вже відкрито) кримінальну справу у зв’язку зі зникненням грошей, призначених для закупки медикаментів. Це розкрила Рахункова палата», - йдеться у листі.

На початку січня Уляна Супрун повідомила, що її викликають до суду за заявами нардепа від «Батьківщини» Сергія Власенка і Рахункової палати. Очевидно, в листі йдеться про ці виклики.

Окрім того, автор листа повідомляє, що вже відомо, хто очолить Міністерство після Супрун.

«Вже погоджена кандидатура наступного міністра. Я з ним знайомий і неодноразово обговорював необхідні кроки. Він все розуміє і називає своє майбутнє призначення стратою на електричному стільці», - зазначається у документі.

Далі у листі повідомляється, що одним із заступників міністра охорони здоров’я, скоріше за все, буде психіатр. При цьому автор уточнює, що це буде не він.

Автор листа підписався «С.Ф.», що відповідає ініціалам Глузмана - Семен Фішельович. Відправлено листа з електронної пошти Асоціації психіатрів України, президентом якої є Глузман, 20 січня о 19:51.

В іншій частині листа йдеться про тиск на людину з команди Уляни Супрун - директора «Центру психічного здоров'я і моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ» Сергія Шума. Зокрема, щодо діяльності Шума із Уляною Супрун нібито зустрічався особисто Юрій Луценко. «Зовсім конфіденційно: Генеральна прокуратура продовжує розробляти Шума. З усіма атрибутами такої ситуації», - написано у документі.

За поясненням джерела Bihus.Info, Глузман вкрай критично ставиться до реформ, які у сфері психіатрії проводить нинішня команда МОЗ і Сергій Шум зокрема.

Сам Семен Глузман на прохання журналістів прокоментувати цього листа спершу здивувався: «Як він (лист) до вас потрапив?». Після цього підтвердив, що рішення про звільнення Супрун влада уже прийняла.

«Якщо залишиться Петро (Порошенко - ред.), то я приблизно розумію, кого можуть призначити міністром. Він - депутат, нормальна людина… Петро сказав її (Супрун - ред.) гасити вже. Але, очевидно, тиск іде якийсь. Американський тиск, очевидно», - сказав президент Асоціації психіатрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: