Голос свинарів почули в Мінагрополітики - Асоціація

Голос свинарів почули в Мінагрополітики - Асоціація
Артур Лоза

Асоціація свинарів похвалила міністра агрополітики Кутового за діалог з представниками тваринницької галузі

У Міністерстві аграрної політики і продовольства ведуть діалог із представниками тваринницької галузі. Про це в ході круглого столу з нагоди Національного дня свиноферми в Ірпені заявив президент Асоціації свинарів Артур Лоза, повідомляє УННіз посиланням на agravery.com.

«У кожному серйозному заході бере участь міністр, і можу засвідчити, ми ведемо з ним діалог. Голос свинарів чують у міністерстві, і ми беремо участь у різних робочих групах», – заявив Лоза.
Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, який також брав участь у засіданні круглого столу, у свою чергу, заявив, що українським виробникам м'яса необхідно розширювати свої експортні можливості, і держава готова їм у цьому допомогти.
«У контексті того, що ЄС йде нам назустріч у торгових питаннях, треба піднімати стандарти, розширювати експортні ринки і працювати над збільшенням квот для українського м'яса. Там ми будемо конкурентоспроможними і за якістю, і за собівартістю. О 14:00 буду на зустрічі профільного аграрного комітету ВР, де продовжимо дискусії щодо бюджету та розподілу коштів для аграріїв», – заявив Кутовий.
Як повідомляється, учасники круглого столу обговорили методи боротьби з африканською чумою свиней і роль у цьому держави, а також порушили тему спецрежиму та прямої державної підтримки галузі наступного року.
Довідка: Асоціація свинарів України – неприбуткова, добровільна організація.
Дата створення – 14 липня 2011 року. Поки АСУ об'єднує 35 господарств, маточне поголів'я яких становить 35 % від загальнодержавних обсягів. Основною метою Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: