Головний перемовник КНДР щодо ядерної програми прибув до Пекіна

Головний перемовник КНДР щодо ядерної програми прибув до Пекіна
Кім Йонг Чоль прибув у столицю КНР 17 січня
Фото: AFP

Представники Пекіну і Пхеньяну обговорюватимуть ситуацію на Корейському півострові

Інформаційне агентство Республіки Корея Yonhap повідомило про те, що в четвер до Пекіна прибув головний перемовник КНДР з питань ядерної програми даної країни. Кім Йонг Чоль прибув до столиці КНР на літаку північнокорейських авіаліній Air Koryo. Про це пише інформаційне агентство Reuters.

В аеропорту його зустрічав посол КНДР в КНР. Сьогодні в Пекіні мають пройти окремі консультації посланників КНР і Республіки Корея щодо ситуації на Корейському півострові. Сторони в рамках переговорів мають обговорити питання денуклеарізації півострова і шляхів досягнення миру на ньому. 

Вважається, що після відвідин Пекіна Кім Йонг Чоль в четвер ввечері відправиться до Вашингтону. Там він має зустрітися вже із Майком Помпео для обговорення можливого другого саміту між Кім Чен Ином і Дональдом Трампом. Зустріч Державного секретаря США із представниками режиму в Пхеньяні була запланована іще на листопад 2018 року. Проте напередодні проведення зустріч була скасована.

Кім Йонг Чоль востаннє був в Вашингтоні в червні 2018 року. Тоді в рамках візиту він передав Дональду Трампу лист від Кім Чен Ина. Окрім того тодішній візит Кім Йонг Чоля дозволив вирішити всі протиріччя щодо організації саміту лідерів США і КНДР в Сінгапурі. Очікується, що і цього разу спецпредставник Пхеньяну привезе для президента США лист від лідера КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: