ГПУ направила до суду справу члена Вищої ради правосуддя Гречківського

ГПУ направила до суду справу члена Вищої ради правосуддя Гречківського
Павло Гречківський

Гречківському загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Справу направлено до Шевченківського райсуду столиці.

«Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування щодо одного з членів Вищої ради правосуддя, якого було викрито на отриманні неправомірної вигоди в сумі 500 тис. доларів США за здійснення впливу щодо винесення судом першої інстанції рішення на користь суб’єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій», – йдеться в повідомленні.

Справу скеровано за ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України (незакінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого в особливо великих розмірах) для розгляду по суті.

Довідково:

за скоєне кримінальне правопорушення (злочин), передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 21 вересня  2016 року Генеральна прокуратура України разом з Службою безпеки України викрили одного з членів Вищої ради юстиції у вимаганні 500 тис. доларів за незаконний вплив на судове рішення.

Раніше в ГПУ заявили, що подільник Гречківського, якого підозрюють у хабарництві, перебуває у психлікарні.

6 лютого генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що досудове розслідування у справі Гречківського завершено.

Речник Гречківського заявляв, що ГПУ підозрює його у незакінченому замаху на шахрайство і не розслідує корупційних правопорушень у цій справі.

Читайте також: Новий Верховний суд: хто всі ці люди-2?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: