Гройсман хоче підвищити на місцевому рівні відповідальність за виплату зарплат

Гройсман хоче підвищити на місцевому рівні відповідальність за виплату зарплат
Володимир Гройсман
Фото: Главком

Торік за підтримкою держбюджету для виплати зарплати звернулись чотири області

Держава не залишить людей без зарплати. Втім, відповідальність за вчасну її виплату має лягти на місцевих керівників.

На цьому наголосив під час брифінгу у місті Косів Івано-Франківської області прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання щодо виплати зарплати в регіонах, повідомляє «Укрінформ».

«Безумовно, треба зробити всі необхідні кроки, аби вчасно платити заробітну плату. Я ніколи в житті не залишу людей у біді, ніколи не дозволю їм не доплатити. Втім, треба підвищити відповідальність місцевих керівників, в яких є кошти, але вони витрачають їх протягом року на інші потреби, не думаючи про людей. Такого не буде. Там, де є потреби в районах у коштах, держава завжди підтримає. Але треба зробити, щоб на місцевому рівні була висока відповідальність», - переконаний Гройсман.

Він зауважив, що торік за підтримкою держбюджету для виплати зарплати звернулись чотири області. Тоді в регіони для цього скерували 257 млн грн. А після аудиту виявилось, що не у всіх областях була потреба.

Прем’єр переконаний, що тоді треба було з обласного бюджету в рамках децентралізації коштів передати їх на райони і «не перекладати проблему з місцевого рівня на центральний».

Раніше віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що в Україні тисячі вакансій із заробітною платою, яка перевищує 15 тисяч гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: