Гройсман придумав, як не допустити заморожування українських міст

Гройсман придумав, як не допустити заморожування українських міст

Гройсман відреагував на затримки із початком опалювального сезону в українських містах

Прем’єр-міністр погодився розглянути передачу у власність міст державних ТЕЦ, які виробляють для них тепло

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав місцеві органи влади домагатись отримання у комунальну власність теплогенеруючих підприємств, які знаходяться у державній власності. Відповідну заяву він оприлюднив в ході засідання Кабінет міністрів України 14 листопада.

«Що стосується державних ТЕЦ. Я пропоную міським радам вийти з ініціативою до Кабінету міністрів, щоб отримати у власність тих ТЕЦ, які обслуговують ваші міста. Я думаю, що ми розглянемо це питання на уряді і воно знайде підтримку і ви будете власниками цього майна», — сказав він.

За даними Геннадія Зубка, віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, опалення запущено в 99,3% об'єктів соціальної інфраструктури і 96,4% житлового фонду. За його словами, влада Кривого Рогу виявила готовність отримати в комунальну власність державне підприємство «Криворізька теплоцентраль», яка зараз знаходиться у підпорядкуванні Фонд державного майна. Сам фонд ще у 2015 році прийняв рішення про приватизацію цього підприємства.

Нагадаємо, за фактом відсутності тепла у м. Кривий Ріг поліція відкрила кримінальне провадження.

Зазначимо, у неділю, 11 листопада, стало відомо, що 300 тисяч людей з поміж 630-тисячного Кривого Рогу не отримують тепла через борги державної компанії «Криворізька теплоцентраль». Комунальна компанія тепло городянам дала. 

У ніч на 12 листопада стало відомо, що АТ «Криворізька теплоцентраль» на повну потужність запустила 4 котельні із 6-ти.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв запропонував, щоб державне підприємство «Енергоринок» погасило свої борги перед АТ «Криворізька теплоцентраль», після чого НАК «Нафтогаз» виділить номінації для початку роботи станції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: