Гройсман звинуватив Тимошенко у високих тарифах на газ

Гройсман звинуватив Тимошенко у високих тарифах на газ
dialog.ua

Прем'єр каже, що саме Тимошенко домовилась з МВФ підняти ціни на український газ

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив голову фракції «Батьківщина» Юлію Тимошенко у тому, що саме вона брала на себе зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом підняти ціни на український газ. Про це прем'єр заявив сьогодні у Верховній Раді під час години запитань до уряду.

«Ви знаєте, що одна лідер однієї сили говорить, що український газ коштує 20 доларів. Це повна нісенітниця. Це оголтєлий популізм», - сказав він.

Гройсман навів текст меморандуму, підписаного уголовою уряду Тимошенко 31 жовтня 2008 року.

Він процитував пункт 17 меморандуму: «Для того, щоб забезпечити тривалу базу для продовження здорового фінансування, а також впорядкування фінансових стосунків «Нафтогазу» з бюджетом до кінця 2011 року, ми – уряд – зрівняємо ціну на газ внутрішнього видобутку з цінами на імпортований газ», - зазначив Гройсман.

«Це те, що було зроблено цим урядом. Але якби це було зроблено в 2008 році, Україна була б енергоефективною, не було б схем Онищенка, в багатьох не було б надсучасних літаків, яхт і всього іншого», - зазначив Гройсман.

Він також зачитав, що в документі зазначалося, що паралельно до цього дотування на імпортований газ, що споживається тепловими комунальними підприємствами, буде скорочуватись шляхом щоквартального корегування тарифів і припинить своє існування до липня 2010 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: