Гройсмана просять захистити український ринок від російських добрив

Гройсмана просять захистити український ринок від російських добрив
Фото catalog.kuban-info.ru

Хіміки просять Кабмін якомога швидше ввести мита на карбамід та КАС (карбамідно-аміачну суміш), а також збільшити існуючі мита на аміачну селітру

Союз хіміків України звернувся до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана і Міністерства економічного розвитку і торгівлі з проханням якомога швидше ввести мита на карбамід та КАС (карбамідно-аміачну суміш), а також збільшити існуючі мита на аміачну селітру. Про це заявив Олексій Голубов, президент Союзу хіміків України.

«Російські виробники другий рік неприховано демпінгують на українському ринку і таким нехитрим чином планомірно витісняють всіх вітчизняних виробників. Якщо ситуація так і буде тривати далі, Україна ризикує залишитися без своїх виробників добрив і отримати десятки тисяч звільнених працівників, які працюють на українських заводах», - говорить Голубов.

За його словами, йдеться не тільки про долю хімічної галузі, а й про те, що Україна «насилу сповзає з російської газової голки, не вистачало нам присісти на голку російських добрив, від якої залежить продовольча безпека країни». «Не можна бездумно знищувати одну галузь - хімічну - за рахунок збільшення рентабельності інший - АПК», - зазначив Голубов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: