ІДІЛ закликає своїх прихильників до скоєння терактів у США, Європі та Росії

ІДІЛ закликає своїх прихильників до скоєння терактів у США, Європі та Росії
Бойовики «Ісламської держави»

Зашифроване аудіоповідомлення було розміщене на каналі ІДІЛ в Telegram

Терористичне угрупування «Ісламська держава» (ІДІЛ) поширило  аудіоповідомлення із закликом до послідовників розпочати атаки в Сполучених Штатах Америки, Європі, Росії, Австралії, Іраку, Сирії, Ірані та на Філіппінах під час ісламського священного місяця Рамадан, який розпочався наприкінці травня.

Про це з посиланням на Reuters повідомляє РБК.

За інформацією агентства, зашифроване аудіо було розміщене на каналі ІДІЛ в Telegram нібито від імені представника угруповання Абі аль-Хасана аль-Мухаєра.

«О, леви Мосула, Ракки і Тала Атара, Бог благословить ці чисті руки і світлі обличчя, атакуйте невірних і відступників і бийтеся з ними силою однієї людини. Брати у вірі в Європі, Америці, Росії, Австралії... Ваші брати на вашій землі зробили все, щоб ви могли рівнятися на них і зробити те, що зробили вони», - каже голос на записі.

Повідомляється, що справжність запису не може бути встановлена точно, однак голос був тим же, що і на попередньому аудіоповідомленні, яке, як припускають, належало Мухаєру.

Як повідомляв «Главком», ввечері 3 червня терористи на вантажівці в'їхали у групу пішоходів на Лондонському мосту, потім нападники у сусідньому районі «Боро Маркет» з ножами атакували людей у ресторанах. Було госпіталізовано 48 людей, Відомо, що серед семи загиблих є громадяни Канади та Франції.

Силовики вбили трьох нападників, а згодом затримали більше 10 підозрюваних у вчиненні кривавого злочину. Відповідальність за напад взяла на себе «Ісламська держава».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: