Ірак виключили з нового міграційного указу Трампа – ЗМІ

Ірак виключили з нового міграційного указу Трампа – ЗМІ

Заборона відвідувати США поширюватиметься на громадян шести країн, а не семи, як раніше

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у понеділок, за очікуваннями, має підписати новий виконавчий указ, яким запроваджується заборона відвідувати США впродовж 90-денного періоду громадянам Ірану, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану та Ємену.

Як повідомляє Reuters із посиланням на джерела у Білому домі, у новому указі зі списку країн, на які поширюватиметься заборона, буде виключено Ірак.

Попередню контроверсійну спробу Трампа заборонити вихідцям з сімох країн відвідувати Сполучені Штати було зупинено судами. Ірак було виключено зі списку країн в оригінальному указі, виданому 27 січня, тому що уряд цієї країни запровадив нові процедури перевірки виїзду з країни і, зокрема, посилив ретельну перевірку віз та обмін інформацією, а також через взаємодію зі США у боротьбі з бойовиками «Ісламської держави».

Тисячі іракців воювали на боці армії США впродовж багатьох років або працювали перекладачами з часу вторгнення в Ірак у 2003 році коаліції, очолюваної Сполученими Штатами. Багато іракців переселилося до США через виникнення погроз за співпрацю з американськими військами.

Представник Білого дому повідомив, що новий виконавчий указ не зачіпатиме десятки тисяч осіб, які є законними постійними жителями США або є власниками «зелених карт» із зазначеного списку країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: