Іракська армія розпочала звільнення Мосула від терористів

Іракська армія розпочала звільнення Мосула від терористів
Звільнення Мосула від бойовиків

Командир іракських антитерористичних сил заявив про початок фактичного звільнення міста від терористів

У вівторок, 1 листопада, підрозділи іракської армії увійшли до підконтрольного бойовикам «Ісламської держави» міста Мосулна півночі Іраку і почали його звільнення. Це сталось вперше від початку два тижні тому наступу на місто, яке є форпостом і фактично столицею ІД в Іраку.

«Зараз ми фактично розпочали звільнення Мосула», - заявив командувач іракських антитерористичних сил Таліб Шагаті державному телеканалу Al-Iraqiya, інформує dpa.

Він повідомив, що елітні підрозділи армії Іраку увійшли до міста зі сходу та взяли під контроль промислове передмістя Гогджалі, а також телевежу, яка знаходиться у передмісті. Наступ іракської армії на ісламістів продовжується, повідомив Шагаті.

Тим часом, як повідомляє агенція AFP з посиланням на джерела в турецькій армії, Туреччина відрядила танки та артилерію у південно-східні райони на кордоні з Іраком. За даними агенції, військова колона з 30 вантажівок відправилась з Анкари до Сіполі. Анкара неодноразово наполягала, що братиме участь у наступі на Мосул, проте офіційно Ірак від турецької допомоги категорично відмовлявся. Як заявив у вівторок міністр оборони Туреччини Фікрі Ишик, відправка техніки у напрямку Мосула є підготовкою до «важливих подій у регіоні». «Туреччина заздалегідь готується до будь-якого розвитку подій, і це один з елементів цієї підготовки», - заявив міністр, якого цитує державна агенція Anadolu.

Нагадаємо, раніше іракське військове командування заявило, що операція зі звільнення Мосула триватиме «тижні, якщо не місяці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: