Іран погрожує США через висловлювання Трампа

Іран погрожує США через висловлювання Трампа
Генерал-майор і начальник Генерального штабу Ірану Мохаммад Багері

Тегеран продовжує реагувати на войовничі заяви Дональда Трампа

Генерал-майор і начальник Генерального штабу Ірану Мохаммад Багері заявив в вівторок про те, що США зустрінуться із рішучою відповіддю із боку Тегерану у випадку атаки. Самі масштаби іранської відповіді США, за його словами, не зможуть і уявити. І тим самим американці, як наголосив Багері, пожалкують про свої можливі рішення. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters із посиланням на портал IRNA.

Паралельно із цим речник МЗС Ірану Баграм Кассемі заявив про те, що США зіткнуться із пропорційними контрзаходами, якщо намагатимуться заблокувати експорт нафти із країни. До цього представники іранської влади вже неодноразово погрожували заблокувати Ормузьку протоку, якщо США спробують накладати санкції за експорт іранської нафти, починаючи із осені 2018 року.

Також в вівторок спікер парламенту Ірану Алі Ларіджані заявив, що в зовнішній політиці США прослідковується безлад і дикість. Дані слова стали реакцією на останні погрози в бік Тегерану від Дональда Трампа. Ларіджані вважає, що такі заяви є словами людини, яка створює іншим проблеми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: