Є докази причетності Суркова і Ардзінба до організації сепаратизму в Україні – глава СБУ

Є докази причетності Суркова і Ардзінба до організації сепаратизму в Україні – глава СБУ
Інал Ардзінба

Грицак заявив, що «Бесарабським проектом» керували безпосередньо з Кремля

Глава СБУ Василь Грицак розкрив подробиці справи «Бесарабської народної республіки». В інтерв'ю телеканалу ICTV він заявив, що проект курирував перший заступник помічника президента Росії Суркова Інал Ардзінба, який, за словами шефа СБУ, часто турбує Україну за дорученням керівництва Росії.

За словами Грицака, політичне оточення Путіна веде апаратну війну проти ФСБ за контроль над Україною, пише сайт Одеси.

«Насправді організація контролювалася з Москви, так як у нас достатньо доказів цього. Куратором проекту «Бесарабія» був молодий чоловік 1990 року народження Інал Ардзінба, який часто турбує Україну за вказівкою політичного керівництва Росії», – заявив Грицак.

У розслідуванні також зазначається, що найкращим підтвердженням того, що «Бесарабським проектом» керували безпосередньо з Кремля, є те, що українських політв'язнів Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва 14 червня 2016 року Росія обміняла на українців Олену Гліщинську і Віталія Діденка. Глава СБУ зазначив, що «Гліщинська є ключовою особою, яка перебувала на постійному контакті з Москвою. А конкуруючі групи ФСБ і політичне керівництво президента Російської Федерації змагалися між собою і хотіли розібратися, хто ж винен у програші в битві за Бесарабію».


Нагадаємо, раніше керівництво СБУ неодноразово заявляло про причетність Суркова і Ардзінби до розстрілу людей на Майдані та інших злочинів проти національної безпеки України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: