Єгипет перепродав «Містралі» Росії за $1 - ЗМІ

Єгипет перепродав «Містралі» Росії за $1 - ЗМІ
Кораблі «Містраль»

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич запевнив, що інформація з «надійних джерел»

Два кораблі «Містраль», які Єгипет придбав у Франції, були перепродані в Росію за символічну плату в $1. Про це заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, передає Associated Press.

Мацеревич зробив таку заяву під час парламентських дебатів у четвер, а потім пояснив журналістам, що інформація з «надійних джерел». Подробиць він не розповів.

«Для збереження миру в усьому світі було б краще, якщо Єгипет відмовиться від цієї угоди», - додав Мацеревич, зазначивши, що це стало б уроком для Росії.

Два військових судна були побудовані у Франції для Росії, але продаж не відбувся через російську анексію Криму. Потім «Містралі» викупив Єгипет.

Нагадаємо, два вертольотоносці Франція будувала для Росії. Контракт на поставку «Містралів» був підписаний між французькою суднобудівної компанією DCNS/STX і російським концерном «Рособоронекспорт» у 2011 році. Франція повинна була передати перший корабель в листопаді 2014 року, а другий - восени 2015 року. Однак контракт був розірваний через анексію Криму та агресію Росії проти України.
Париж і Каїр в жовтні минулого року підписали угоду про продаж Єгипту двох вертольотоносців типу «Містраль». Кораблі коштували Єгипту 950 тис. євро. Нові власники назвали кораблі в честь єгипетських президентів Гамаля Абделя Насера та Анвара Садата.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: