Єльченко заявив, що введення миротворців на Донбас у цьому році малоймовірне

Єльченко заявив, що введення миротворців на Донбас у цьому році малоймовірне

Єльченко зазначив, що у великій мірі питання введення миротворців залежить від Росії

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко вважає, що у 2018 році перспектива введення миротворчої місії на територію окупованого Росією Донбасу малоймовірна.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству «Українські новини».

На питання, чи змінилося щось, що може дати поштовх у питання миротворців, Єльченко відповів: «Я залишаюся песимістом в цьому питанні. Можливо, зі мною багато хто не погодиться, але я вважаю, що для успіху в цій справі потрібно, щоб виникли якісь умови чи «збіглися зірки», можна по-різному говорити. Поки цього не відбувається».

Єльченко зазначив, що у великій мірі питання введення миротворців залежить від Росії.

«Якщо на якомусь етапі Росія зрозуміє, що утримувати Донбас в тому в вигляді, в якому він зараз перебуває, їй вже не під силу, тоді вони погодяться на те, щоб туди увійшли сили ООН. Але і в цьому випадку вони спробують таким чином "заморозити" конфлікт, зняти з себе відповідальність і перекласти її на ООН. Коли це станеться, і чи відбудеться, я думаю, на сьогодні не може сказати ніхто», — сказав він.

На уточнююче питання, чи може це відбутись у цьому році, Єльченко відповів: «Є поширена фраза «ніколи не говори ніколи». Я вважаю, що в цьому році це дуже малоймовірно. Я хотів би помилятися, але моя думка така».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: