Єрмак прокоментував «плівки Лероса»

Єрмак прокоментував «плівки Лероса»

Андрій Єрмак переконаний, що ДБР, СБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура проведуть повне розслідування пов'язане з «плівками»

Скріншот з відеозапису

За словами Андрія Єрмака, депутата «Слуги народу» обманним шляхом змусили призначити заступника міністра

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що оприлюднення відео з його братом є інструментом, який використовують люди, які борються не тільки з ним, але і з українською владою.

Про це він повідомив на брифінгу.

Єрмак додав, що депутати фракції «Слуга народу» обманним шляхом змусили призначити заступника міністра.

«Я вважаю, що його (Гео Лероса,  - «Главком») дії... він є інструментом, який використовують люди, які борються не тільки зі мною, а з українською владою, з командою президента. Тому цей пан, я дійсно, це відбувалося в Офісі президента, зупинив спроби цього пана, депутата партії «Слуга народу» обманним шляхом призначити на посаду заступника міністра людини з минулої влади, яка працювала в КМДА».

Єрмак переконаний, що Державне бюро розслідувань, Служба безпеки України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура проведуть повне розслідування пов'язане з «плівками».

«Що стосується інформації про плівки, на яких нібито був присутній мій брат. По-перше, як і обіцяв, як керівник ОП, безумовно, перше, що я зробив, я звернувся з заявою в правоохоронні органи: ДБР, в СБУ. Також я знаю, що порушено справу САП. Я вважаю, що ці органи проведуть повне розслідування всіх фактів, які сьогодні зв'язані з цими плівками. Хто це робив, за чиїм замовленням, що на цих плівках і т.д. Я гарантую, що влада жодним чином не буде на це впливати», - заявив Єрмак.

Нагадаємо, 29 березня, нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос виклав відео, на яких брат глави Офісу президента Андрія Єрмака – Денис Єрмак – обговорює питання призначення на різні державні посади.

Відео депутат Лерос виклав у Facebook. Реакція Єрмака не забарилася. «Сьогодні мною будуть подані заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого відео з моїм братом Єрмаком Денисом. Я хочу, щоб було проведено всебічне розслідування обставин здійснення цих записів, передусім їх достовірності, всіх фактів, а також хто і на чиє замовлення це робив, як ці записи опинилися у Geo Leros», – написав глава Офісу президента у Facebook.

Як повідомлялось, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила справу через корупційний скандал, пов'язаний з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Провадження відкрито за фактом можливого зловживання впливом під час призначення осіб на посади до органів державної влади.

Згодом стало відомо, що ДБР порушило справу щодо нардепа Героса, який оприлюднив «плівки Єрмака».

Як відомо, президент Володимир Зеленський не збирається реагувати на скандал з оприлюдненням відеозаписів, на яких брат очільника Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює призначення на державні посади. 

«Ви хочете, щоб президент реагував на кожен пост у фейсбуці?», - так відповіла речниця Офісу президента Юлія Мендель питанням на питання журналіста «Главкома» про те, чи слід очікувати реакцію на скандальне відео від глави держави.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: