Єврокомісія хоче посилити захист своїх інформаторів

Єврокомісія хоче посилити захист своїх інформаторів

Кадр з фільму «Інформатор»

Фото з відкритих джерел

Лише 10 країн-членів ЄС на сьогодні надають повний захист інформаторам

Європейська Комісія в понеділок виступила із низкою пропозицій щодо посилення захисту інформаторів від помсти, які своєю діяльністю викривають махінації із податками, неправомірне використання баз даних та інші порушення. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

В ЄС наважилися на дані кроки після критики попередньої практики, яка не передбачала належного захисту інформаторів. Так в 2016 році два колишніх службовці бухгалтерської фірми були засуджені за те, що відкрили махінації із податками великих корпорацій в Люксембурзі. Пропозиції ЄК мають створити можливість для інформаторів використовувати внутрішні канали для повідомлень, а також захищати їх від звільнень, понижень на службі чи судової тяганини.

Окрім того ініціативи Єврокомісії мають допомогти захистити тих, хто сприяє в роботі журналістів-розслідувачів. Мова йде про тих, хто викриває порушення у системах державних закупівель, фінансових послуг, відмивання грошей, безпеки ядерних об’єктів і матеріалів, безпеки продуктів харчування, безпеки приватних даних. Для введення в дію нових правил щодо системи захисту необхідне схвалення всіх країн ЄС і Європарламента. На сьогодні лише 10 країн-членів ЄС надають повний захист інформаторам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: