Євросоюз не переглядатиме умови членства Британії - заява керівництва ЄС

Євросоюз не переглядатиме умови членства Британії - заява керівництва ЄС

В ЄС сподіваються, що Об’єднане Королівство залишиться надійним партнером

Договір між Британією та ЄС про нові умови членства країни припиняє своє існування, і жодного його перегляду не буде.

Про це йдеться в заяві президента Єврокомісії Жан-Клод Юнкера, глави Європейської Ради Дональда Туска, президента Європарламенту Мартіна Шульца і прем'єра головуючих у Раді ЄС Нідерландів Марка Рютте.

«Як було погоджено, «Нове рішення для Об’єднаного Королівства у Європейському Союзі», якого було досягнуто під час саміту ЄС, що відбувся 18-19 лютого 2016 року, не набуде чинності та припиняє своє існування. Не буде жодних перемовин про перегляд документу», - наголосили політики.

«Що стосується Об’єднаного Королівства, ми сподіваємося, що воно у майбутньому буде надійним партнером Європейського Союзу. Ми очікуємо, що країна сформулює свої пропозиції з цього питання. Будь-як угода, що її буде укладено з Об’єднаним Королівством як з країною з-поза меж ЄС, повинна буде відображати інтереси обох сторін та бути збалансованою у питаннях прав і обов’язків», - відзначається в документі.

Як відомо,  в ніч на 20 лютого Саміт Європейського союзу ухвалив рішення про домовленість, яка мала запобігти виходу Британії зі складу ЄС.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великобританії в ЄС пройшов 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв піти у відставкучерез три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азіатські фондові біржі. Багато економістів і експерти попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великобританії після референдуму про вихід з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: