Євросоюз вніс у санкційний список нового «губернатора» Севастополя

Євросоюз вніс у санкційний список нового «губернатора» Севастополя
Дмитро Овсянніков

Овсянніков був обраний «губернатором» окупованого Севастополя 10 вересня

Євросоюз включив російського губернатора Севастополя в анексованому Криму Дмитра Овсяннікова до списку підсанкційних осіб, яким заборонено в'їзд на територію ЄС, а також перекрито доступ до банківської системи ЄС. Про це повідомляє УНН з посиланням на офіційний журнал ЄС.

Його додали до «чорного списку» у зв'язку з діями, які підривають або небезпечні для територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

«Після організації Російською Федерацією виборів губернатора в незаконно анексованому місті Севастополь 10 вересня 2017 року Рада ЄС вважає, що до списку осіб, організацій і органів, які підпадають під обмежувальні заходи, слід додати одну особу», - йдеться у повідомленні.

Вказано, що Овсянніков обраний «губернатором» 10 вересня.

«У 2017 році він виступив з публічними заявами про підтримку незаконної анексії Криму і Севастополя на річниці незаконного «кримського референдуму». Він вшанував ветеранів так званих «підрозділів самооборони», які сприяли розгортанню російських військ на Кримському півострові напередодні незаконної анексії Російською Федерацію, і закликав, щоб Севастополь став південною столицею РФ», - сказано у повідомленні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: