Кабмін розблокував рахунки Суспільного

Кабмін розблокував рахунки Суспільного

Проблема з фінансуванням Суспільного мовника вирішена

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 24 квітня прийняв постанову «Про внесення зміни до пункту 3 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

Про це повідомляє пресслужба уряду.

Документ, розроблений Міністерством культури та інформаційної політики України, дозволяє НСТУ погасити протягом 2020 року на підставі рішення суду заборгованість перед акціонерним товариством «Євроньюз», в тому числі сплатити виконавчий збір та інші витрати виконавчого провадження.

«Проблема з фінансуванням Суспільного мовника тягнулася декілька років, і зараз вона зрештою вирішена», - зазначила т. в.о. міністра культури та інформаційної політики України Світлана Фоменко.

Нагадаємо, наприкінці лютого НСТУ заявила про блокування рахунків у зв’язку з відкриттям виконавчого провадження щодо стягнення із Суспільного близько 308 млн грн на користь акціонерного товариства «Євроньюз».

В кінці березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів передбачив на діяльність Суспільного в держбюджеті фінансування в розмірі 1,2 млрд грн і вважає його достатнім.

Нагадаємо, представництво ЄС відреагувало на намір скоротити фінансування Суспільного.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: