Кабмін схвалив і передав РНБО санкційний список «Савченко-Сенцова»

Кабмін схвалив і передав РНБО санкційний список «Савченко-Сенцова»
Фото nv.ua

Рішення про строки застосування санкцій та оприлюднення санкційного списку повинна розглянути РНБО

Кабінет міністрів України затвердив і передав на розгляд Раді національної безпеки та оборони санкційний список стосовно осіб, причетних до незаконного позбавлення волі Надії Савченко, Олега Сенцова й Олександра Кольченка. Відповідне розпорядження розміщено на урядовому порталі.

«У зв'язку з винесенням судовими органами Російської Федерації незаконних обвинувальних вироків і виконанням інших протиправних дій щодо громадян України та відповідно до ст. 5 закону України «Про санкції», а також на виконання рішення Ради національної безпеки й оборони України від 25 березня 2016 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо осіб, причетних до протиправних дій у відношенні Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка», введеного в дію указом президента України від 29 березня 2016 р. №121, схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки й оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів відносно осіб, причетних до вказаних протиправних дій, за переліком згідно з додатком (для службового користування)», - сказано в документі.

Розпорядженням доручається органам влади, на які буде покладено виконання рішення РНБО, протягом строку дії санкцій у разі звернення особи за видачею документа дозвільного характеру, видача якого заборонена як санкція, або волевиявлення особи щодо вчинення правочину, вчинення якої заборонено як санкція, проводити перевірку належності такої особи до числа осіб, на яких поширюються санкції. Крім того, МЗС доручено після набрання чинності рішення про санкції проінформувати відповідні органи Євросоюзу, США та інших держав з метою розгляду ними аналогічних рішень.

Рішення про строки застосування санкцій та оприлюднення санкційного списку повинна розглянути РНБО.

Як повідомлялося, Україна має намір розширити «список Савченко» у зв'язку з винесенням у Чечні вироку українцям Миколі Карпюку і Станіславу Клиху. Після звільнення Надії Савчченко президент України Петро Порошенко обговорював з нею санкційний список «Савченко-Сенцова».

Нагадаємо, 25 березня Рада національної безпеки та оборони України під головуванням президента Петра Порошенка розглянула та затвердила санкційний спискок проти осіб, причетних до організації суду в Росії над Надією Савченко, Олегом Сенцовим та іншими українськими громадянам

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: