Кабмін забере «Нафтогаз» у Мінекономіки

Кабмін забере «Нафтогаз» у Мінекономіки
Фото з відкритих джерел

Вихід на рівень управління «Нафтогазом» Кабінетом міністрів прискорить процес роз'єднання транзиту газу та його зберігання та видобування газу - Гройсман

Кабмін сьогодні передасть управління «Нафтогазом» у відання Кабміну від Мінекономрозвитку. Про це в ході засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Сьогодні ми приймемо ще одне рішення по переводу в управління від Міністерства економічного розвитку під управління Кабінету міністрів компанії «Нафтогаз України». Ви знаєте, що минулого тижня Міністерство економічного розвитку прийняло технічне рішення в рамках своїх повноважень по управлінню «Укрансгазом» і «Нафтогазом», але ця проблема ще раз зосередила на тому, що система «Нафтогазу» повинна бути реформована. Ми повинні створити повноцінні публічні відкриті компанії, ми повинні поліпшити систему публічного управління корпоратизації цих підприємств», - зазначив він.

За словами Гройсмана, вихід на рівень управління Кабінетом міністрів прискорить цей процес, «процес роз'єднання транзиту газу та його зберігання та видобування газу для того, щоб максимально ефективно побудувати цю систему». «І ми сьогодні спільно з нашими партнерами, і Світовий банк, Європейський банк ресурсів та розвитку, іншими міжнародними партнерами створили спільну робочу групу, де ми зможемо виробити план підвищення ефективності управління самого «Нафтогазу». І будемо це робити в найближчі терміни», - заявив глава уряду.

Раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України скасував рішення, яким брало під фактичне управління ПАТ «Укртрансгаз».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: