Канада та Великобританія спільно навчатимуть українських військових

Канада та Великобританія спільно навчатимуть українських військових

Українські та канадські військові

Програма дозволить усім її учасникам покращити навички ведення сучасного бою

З наступного року Канада та Великобританія розпочнуть спільний навчальний курс для українських військових.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо після зустрічі із главою уряду Великобританії Терезою Мей, повідомляє «Укрінформ».

«Радий оголосити, що ми поглибимо нашу співпрацю у галузі безпеки та оборони у Східній Європі, протистоячи там російській агресії. Ми погодилися вжити конкретних заходів для вдосконалення нашої оборонної співпраці та сумісництва за допомогою нової тренувальної програми для Збройних сил України, старт якій буде даний на початку наступного року», - сказав Трюдо.

За його словами, ця програма дозволить усім її учасникам покращити навички ведення сучасного бою.

«Для Великобританії це стане першою спільною тренувальною програмою із іншою державою. Вона міститиме спільне заняття розвідкою, протиснайперські дії та навчання військової поліції», - зазначив прем'єр-міністр Канади.

Він додав, що Канада та Великобританія «працюють над підтримкою заснованого на правилах світового економічного порядку» і стоять пліч-о-пліч в «дотриманні міжнародних норм, що визначають нашу безпеку».

«Наступного місяця ми проведемо спільні канадсько-британські військові навчання у Латвії, що пройдуть в рамках бойових груп НАТО у Східній Європі», - зазначив глава уряду Канади.

У офісі Трюдо також уточнили, що Оттава та Лондон «продовжуватимуть своє партнерство в Україні у підтримці реформ та розбудові інституційного потенціалу».

Нагадаємо, Сейм Литовської Республіки проголосував за відправку 60 військових інструкторів до 2019 року в Україну.

Раніше також повідомлялося, що в українській армії за стандартами НАТО підготовлено 28 підрозділів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: