Катастрофа МН17: слідчі не поспішають звинувачувати Росію

Катастрофа МН17: слідчі не поспішають звинувачувати Росію

Ми не можемо зараз заявити більше ніж те, що «Бук» прибув з РФ і туди ж повернувся - слідчі

Міжнародна слідча група із розслідування катастрофи МН17 вирішила поки що обмежитися заявами, про походження установки «Бук». Про це заявив генеральний прокурор Нідерландів Фред Вестербек.

«Ми не можемо зараз заявити більше ніж те, що «Бук» прибув з РФ і туди ж повернувся. Ми не можемо робити заяв про участь Росії як країни чи людей з Росії», - сказав він.

За його словами, справа обов’язково закінчиться судом. Слідство наголошує, що для визначення винних буде проведене окреме розслідування і відмовився називати будь-які імена чи деталі. Знайти відповіді на всі ці запитання і завершити розслідування планується у наступному році.

Як повідомляв «Главком», міжнародне кримінальне розслідування падіння малайзійського лайнера «Боїнг-777», вірогідно, дійде висновку, що літак було збито пострілом з системи «Бук» з території, яку захопили проросійські бойовики на сході України. 

6 червня спільна слідча група кримінального розслідування катастрофи малайзійського літака рейсу МН17 оприлюднила фото знайденої на місці падіння літака нижньої частини ракети «Бук Venturi». 

Як відомо, 13 жовтня минулого року Рада безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17. За висновками експертів, літак «Боїнг-777» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» було збито над Донецькою областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Катастрофа літака «Боїнг-777» рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: