Керівниця міграційної служби, яка брала хабарі за виготовлення паспортів мешканцям «ЛНР», отримала п'ять років

Керівниця міграційної служби, яка брала хабарі за виготовлення паспортів мешканцям «ЛНР», отримала п'ять років

За вироком суду конфіскації підлягає житловий будинок обвинуваченої площею 130 кв. м

Троїцький районний суд Луганської області засудив екс-начальника Троїцького районного відділу управління державної міграційної служби Олену Мороз до 5 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією належного їй майна за одержання хабарів (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 24 вересня.

Пані Мороз протягом 2015-2016 років, отримуючи неправомірну вигоду, здійснювала оформлення, переоформлення і видачу паспортів громадянам України, які перебувають на тимчасово непідконтрольній території, без особистої присутності останніх. Людей підшуковувала знайома керівниці, яка, приміром, на початку 2016 року привезла до Троїцького районного відділу 18 пакетів документів.

За даними негласних розшукових дій Мороз брала 3700 грн за виготовлення двох паспортів та вклейку фото у два паспорти, з розрахунку по 1600 та 250 грн відповідно.

Обвинувачену було викрито у лютому 2016 року під час передачі чергового траншу хабарів.

У суді екс-посадовець Олена Мороз вину в інкримінованому їй кримінальному правопорушенні не визнала. Просила ухвалити щодо неї виправдувальний вирок.

Натомість суд вирішив застосувати до обвинуваченої реальну міру покарання після вивчення ряду доказів та допиту свідків. Зокрема, в суді були оприлюднені матеріали справи, які вело управління СБУ за ч. 1 ст. 258-3 КК України (Створення терористичної організації). У фабулі провадження зазначалося, що «посадові особи Троїцького відділу міграційної служби УДМСУ в Луганській області з метою сприяння діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка» за грошову винагороду, здійснюють оформлення паспортів особам, які причетні до діяльності незаконних воєнізованих формувань терористичної організації «ЛНР».

За вироком суду конфіскації підлягає житловий будинок обвинуваченої площею 130,3 кв. м у Троїцькому. Також Мороз позбавлено права обіймати посади чи займатися діяльністю, пов`язаною з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій терміном на три роки.

Вирок суду першої інстанції може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення до Апеляційного суду Луганської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: