Київська влада запевнила: роботи над створенням музею на Поштовій площі тривають за планом

Київська влада запевнила: роботи над створенням музею на Поштовій площі тривають за планом
Поштова площа у Києві

В КМДА зазначили, що на Поштовій площі є деякі проблеми, але вони мають «тактичний характер»

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко запевняє, що роботи над створенням музею на Поштовій площі тривають за планом.

Як повідомляє прес-служба КМДА, місто виділило фінансування в розмірі 27 млн грн і наразі триває «технологічний процес».

«Музей на Поштовій площі буде! Запевняю, що роботи щодо збереження, дослідження, консервації та музеєфікації ділянки прибережного кварталу XI-XII ст. здійснюються за планом», — зазначив заступник голови КМДА.

Водночас, за його словами, на Поштовій площі є деякі проблеми, але вони мають «тактичний характер».

«Існують тактичні питання або проблеми з дотримання відповідного балансу між будівельними роботами та роботами археологічними, метою яких є збереження культурної спадщини. Ці проблеми вирішуються у робочому порядку. Замовник робіт та інвестор спільно напрацьовують технічні рішення, які забезпечать повноцінне проведення археологічних досліджень», — сказав він.

Спасибко нагадав, що до процесу залучені спеціалісти Національної академії наук України, також було ініційоване відновлення засідань відомчої робочої групи разом із Міністерством культури.

«Крім того, розглядається можливість проведення міжнародного конкурсу з метою визначення концепції майбутнього музею», — додали в КМДА.

Раніше повідомлялося, що дружина завгоспа Януковича пов’язана із забудовником Поштової площі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: