Китай погрожує відповіддю на спробу екстрадиції топ-менеджера Huawei із Канади до США

Китай погрожує відповіддю на спробу екстрадиції топ-менеджера Huawei із Канади до США
Через арешт Сабріни Менг Ваньчжоу в грудні 2018 року китайська влада почала масові арешти канадців в КНР

Оттаві не подобається, що її громадяни стали жертвами в грі США і КНР

МЗС КНР виступило із заявою, в якій пригрозило Вашингтону і Оттаві кроками у відповідь, якщо США спробують провести офіційну екстрадицію однієї із керівників компанії Huawei Сабріни Менг Ваньчжоу. Про це повідомляє гонконгське видання The South China Morning Post.

Відповідна заява була зроблена після того канадський посол в Вашингтоні заявив про те, що США мають намір почати процедуру екстрадиції. На думку китайської сторони такий розвиток подій буде фактично зловживанням відповідного міжнародного інструменту взаємодії в сфері юстиції і правосуддя. 

До цього канадське видання Globe and Mail повідомило, що формально Вашингтон виправдовуватиме своє прохання щодо передачі Сабріни Менг Ваньчжоу під їх юрисдикцію банківськими махінації компанії Huawei в рамках порушення санкцій США щодо Ірану.

Також провідна канадська газета розповіла про часті візити очільника дипломатичної місії Канади в США до Білого Дому і Державного департаменту. Девід Магнутон скаржився американцям на те, що через арешт Сабріни Менг Ваньчжоу в грудні 2018 року китайська влада почала масові арешти канадців в КНР.

Саме американці намагаються покарати одного із керівників компанії Huawei, що призвело до арешту, проте саме канадці платять за це ціну. Саме так під час зустрічей в Вашингтоні говорив посол Канади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: